医学生向け夏季米国医学教育研修(ハワイ大学)

ハワイ大学がアジアの医学生を対象に行っている夏休みの教育企画で、米国式の医学教育を体験することができます。内容はPBL方式のグループ学習、基本的なmedical interviewとphysical examinationなどです。詳細についてはThe JABSOM Office of Medical Educationを参照してください。応募締切は2015年7月1日(水)となっていますが、先着順のようです。

プログラム

• the 2015 Summer Medical Education Institute student workshop(米国ハワイ) 8月2-7日

This 1-week program includes many classroom activities such as Problem-Based Learning (PBL), medical English, clinical reasoning, manikin simulation, and a simulated patient encounter. There will be many opportunities to interact with Hawaii medical students who have experience with the PBL process. There is also time set aside for self-study and informal discussion groups throughout the schedule.